Çocuğum ilkokula hazır mı?

Çocuk doğduğunda kendini bir ev ortamında bulur. Zaman geçtikçe çevresine ilgisi artar, gözlemler. Arkadaşlarıyla çeşitli oyun faaliyetlerinde bulunur.

6 - 7 yaşına geldiğinde ise ailesinden güvenli alanından ayrılıp günün büyük bir bölümünü geçireceği farklı bir ortama girecektir ve oraya uyum sağlamak zorundadır.

Olgunluk veya hazırlıklı olma kavramları bu sebepten dikkat ettiğimiz konulardır.

Hazırlıklı olmayı çocuğun her türlü öğrenmeye duygusal zorlamaya maruz kalmadan kolayca öğreneceği dönemdir diye tanımlayabiliriz. Unutulmamalıdır ki çocuklar her zaman bir şeyler öğrenmeye hazırdırlar. Yalnız okullaşma sürecinde sonraki aşama için hazır olmalarını sağlayacak deneyimlere ihtiyaçları vardır.

Çocuğun okula geçişini kolaylaştırırken ailelere önemli görevler düşer. Her şeyden önce çocukların gelişiminin tarafsız bir şekilde değerlendirilmesi gereklidir. Bu değerlendirmede çocuğun fiziksel gelişimi, bilişsel gelişimi, dil gelişimi, sosyal, duygusal gelişimi ve öz bakım becerileri gibi gelişim alanları değerlendirilir. Çocuk yetersiz olduğu alanda desteklenir. Bu değerlendirmeler, aile gözlem ve düşünceleri de dikkate alınarak çocuğun okula başlayıp başlamayacağına karar verilir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özge Güvenler - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Hürkuş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Hürkuş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Hürkuş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Hürkuş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.